Skúste to netradične: Bravčový filet so smotanovou kapustou

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Bravčový filet so smotanovou kapustou

Potrebujete:

  • 2 bravčové filety (à 350 g)
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 2 lyžice oleja
  • 50 g šalotiek
  • 400 g kyslej kapusty
  • 200 g fialového hrozna
  • 200 ml bieleho vína
  • 150 g smotany na varenie
  • 2 lyžice mletej sladkej červenej papriky
  • 5 vetvičiek čerstvého majoránu
  • 100 ml suchého rizlingu

Postup:

  1. Mäsové filety osoľte a okoreňte. V pekáči rozohrejte olej a mäso z oboch strán prudko opečte. Vyberte z pekáča a odložte na teplé miesto. Šalotky ošúpte a pokrájajte na malé kocky. Kyslú kapustu prepláchnite v studenej vode, prebytočnú vodu vytlačte. Hrozno umyte a dôkladne osušte.
  2. Rúru vyhrejte na 200/180 °C. Pokrájané šalotky poduste vo výpeku v pekáči. Zalejte vínom a 100 ml vody. Pridajte smotanu. Asi 5 minút povarte, potom pridajte kyslú kapustu. Poprášte červenou paprikou. Na kapustu rozložte mäsové filety a pridajte majorán.
  3. Pekáč s kapustou a mäsom vložte na spodnú mriežku do vyhriatej rúry a duste asi 40 minút. Po 30 minútach dusenia pridajte bobuľky hrozna. Pred koncom dusenia ich vyberte. Všetko pokvapkajte rizlingom. Podávajte so špecľami.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iPeknéBývanie.sk

Šarm.sk

Pluska.sk