Slaninový chlieb s cibuľou: Naučíme vás piecť najchrumkavejšiu kôrku

Chuťmeter:
 
1 bochník
 
Slaninový chlieb s cibuľou

Potrebujeme:

  • 100 g prerastenej slaniny
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 cibuľu
  • 650 g hladkej chlebovej pšeničnej múky
  • 7 g sušeného droždia
  • soľ
  • 350-400 ml vody

Postup:

  1. Prerastenú slaninu nakrájame na kocky, olúpanú cibuľu nadrobno a spolu v panvici na oleji opečieme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do hlbšej misky vsypeme preosiatu múku zmiešanú so sušeným droždím a soľou.
  2. Pridáme opečenú cibuľu so slaninou. Po malých častiach prilievame vlažnú vodu a miesime, kým sa suroviny nespoja a cesto nie je hladké. Z cesta vyformujeme okrúhly bochník, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 40 minút kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto dáme do formy, necháme dokysnúť, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme približne 50 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá kôrka.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Slaninový chlieb s cibuľou: Naučíme vás piecť najchrumkavejšiu kôrku
Mária Abrahámová