Slaninový quiche s poľným šalátom zaplní každé, aj "ukecané" ústa

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
J8: Slaninový quiche s poľným šalátom

Potrebujeme:

  • 125 g špaldovej múky
  • 125 g hladkej pšeničnej múky
  • soľ
  • 125 g masla
  • 1 vajce
  • studená voda podľa potreby
  • pažítka na ozdobenie

Na obloženie:

  • 200 g prerastenej slaniny
  • 150 g syra (Gouda)
  • 3 lyžice posekaného poľného šalátu
  • 250 ml kyslej smotany
  • 125 ml smotany na varenie (obsah tuku 12 %)
  • 4 vajcia
  • soľ 
  • mleté čierne korenie
  • 30 g postrúhaného parmezánu na posypanie

Postup:

  1. Z preosiatej zmesi oboch múk, zo soli a studeného pokrájaného masla pripravte posýpku. Pridajte vajce, vodu podľa potreby a vypracujte cesto. Zabaľte ho do fólie a na 30 minút nechajte postáť v chlade.
  2. Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 4 mm a vyložte ním dno a boky formy (priemer 24 cm) až po okraj. Cesto popichajte vidličkou a dajte ho predpiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 175 °C.
  3. Plátky slaniny opečte, syr nastrúhajte a poľný šalát posekajte. Kyslú smotanu zmiešajte so sladkou. Pridajte vajcia, osoľte, okoreňte a premiešajte.
  4. Na vlažné cesto dajte slaninu, poľný šalát a vrstvu strúhaného syra. Zalejte smotanovo-vajcovou masou, posypte strúhaným parmezánom a pečte pri tej istej teplote 25 minút. Koláč podávajte teplý, ozdobený pažítkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iPeknéBývanie.sk

Šarm.sk

Pluska.sk