Šošovicová polievka s klobásou: Klasikou nič nepokazíte

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J2: Šošovicová polievka s klobásou

Potrebujeme:

  • 500 g hnedej šošovice
  • 4 klobásy (napríklad salsiccia)
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 veľká mrkva
  • 1 stonka zeleru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • pol lyžičky sušenej šalvie
  • 2 zemiaky
  • 400 g drvených paradajok z konzervy 
  • soľ, mleté čierne korenie
  • extra panenský olivový olej

Postup:

  1. Šošovicu prepláchnite a na pár hodín namočte. Do väčšieho hrnca nalejte olej a začnite restovať nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler nakrájané na kocky a prelisovaný cesnak.
  2. Pridajte bazalku a šalviu. Pár minút opekajte, pridajte scedenú šošovicu, zemiaky a paradajky pokrájané na kocky. Osoľte a nechajte na miernom ohni variť do zmäknutia. 
  3. Klobásy orestujte na panvici z obidvoch strán. Polievku podávajte s opečenou klobáskou a pre výraznejšiu chuť okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Šošovicová polievka s klobásou: Klasikou nič nepokazíte
Redakcia