Špaldový chlieb so sušenými paradajkami pre všetkých domácich pekárov

Chuťmeter:
 
1 bochník
 
Špaldový chlieb so sušenými paradajkami

Potrebujeme:

  • 500 g celozrnnej špaldovej múky mletej nahladko
  • 1 a pol lyžičky morskej soli
  • 50 g tekvicových semienok
  • 100 g sušených paradajok
  • 330 ml vlažnej vody + na pokvapkanie
  • pol kocky droždia
  • olej na potretie plechu

Postup:

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, celé tekvicové semienka a nakrájané sušené paradajky. Vo vlažnej vode rozmrvíme droždie, premiešame a necháme chvíľku postáť.
  2. Pridáme k suchej zmesi a všetky suroviny na chlieb dôkladne miesime, kým sa cesto neoddeľuje od misy. Z cesta vyformujeme bochník a preložíme ho na plech dobre vymastený olejom alebo vystlaný papierom na pečenie.
  3. Necháme asi 40 minút postáť pri izbovej teplote. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Nakysnutý chlieb vložíme do rúry a pečieme 50 minút. Upečený vyberieme a pokvapkáme studenou vodou, aby kôrka veľmi nestvrdla.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Špaldový chlieb so sušenými paradajkami pre všetkých domácich pekárov
Mária Abrahámová