Špenátové cestoviny s vajcom: Túto dobrotu na dovolenke nedostanete

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Špenátové cestoviny s vajcom

Potrebujeme:

  • 400 g cestovín
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 biela cibuľa
  • 1 červená cibuľa,
  • 4 párky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 150 g údeného syra
  • 4 vajcia
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme v posolenej vode, scedíme a odložíme. Špenát naparíme. Olúpané cibule pokrájame a spolu s plátkami cesnaku opečieme v panvici na oleji. Pridáme na kolieska nakrájané párky a spolu opečieme. Zeleninový vývar dáme do hrnca, pridáme smotanu, posolíme a okoreníme.
  2. Pár minút povaríme, po vychladnutí do masy prisypeme strúhaný syr. Uvarené cestoviny pokvapkáme olejom, zmiešame s napareným špenátom a opečenou cibuľou s párkom. Menšie okrúhle zapekacie misy potrieme olejom.
  3. Rozložíme do nich cestoviny, ktoré prelejeme ochuteným vývarom. Do stredu misky rozbijeme jedno vajce, posolíme, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 160°C zapečieme cca 20 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Špenátové cestoviny s vajcom: Túto dobrotu na dovolenke nedostanete
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská