Špenátové ravioli: Nebudete vedieť odolať!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J6: Špenátové ravioli plnené ricottou so syrovou omáčkou

Potrebujeme:

• 400 g základného cesta na cestoviny • 100 g surového špenátu • trochu ľadu (alebo vody)

Na plnku:

• 300 g ricotty • 100 g špenátu (sekaného) • štipka soli

Na syrovú omáčku:

  • 200 g syra pecorino (ovčieho syra)
  • 100 g smotany na varenie
  • štipka soli, biele korenie
  • muškátový oriešok
  • maslo
  • listy šalvie
  • ryžové čipsy (alebo hobliny parmezánu) na dekoráciu

Postup:

  1. Listy špenátu vymixujte s trochou ľadu alebo vody. Pridajte k surovinám na základné cesto a dobre vypracujte. Nechajte pár minút odležať.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti a spracujte strojčekom na cestoviny (lisujte ho 5-6-krát) alebo ho pedantne rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm.
  3. Urobte plnku: Dobre vymiešajte všetky suroviny.
  4. Na jedno vyvaľkané cesto rozložte kôpky plnky 2-3 cm od seba. Prikryte druhým plátom cesta a rukami pritlačte v miestach, kde nie je plnka. Formičkou alebo radielkom vyrežte štvorce a vidličkou postláčajte ich okraje, aby z raviol nevytiekla plnka.
  5. Pripravte omáčku: Syr roztopte vo vodnom kúpeli a potom pridajte smotanu na varenie. Ochuťte soľou, bielym korením a muškátovým orieškom. Na panvici zatiaľ rozpustite maslo a chvíľu v ňom povarte šalviové listy.
  6.  Ravioli varte v osolenej vode 5-6 minút. Sceďte ich a prehrejte v panvici so šalviovým maslom. Pridajte trochu vody z varenia cestovín. Ravioli rozdeľte na taniere, polejte syrovou omáčkou a ozdobte lístkami šalvie a ryžovými čipsami (hoblinami parmezánu).
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Špenátové ravioli: Nebudete vedieť odolať!
Katarína Brunovská