Staročeská cibuľová polievka

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Staročeská cibuľová polievka

Potrebujeme:

  • 3 cibule 
  • 4 šampiňóny
  • 50 ml koňaku 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • 1 vajce
  • 1 kocku mäsového bujónu
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • čerstvú bazalku
  • štipku rasce 
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Na tyčinky:

  • 4 plátky lístkového cesta
  • 100 g eidamu 

Postup:

  1. Olúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na 3 mm hrubé plátky. Na olivovom oleji orestujeme do zlatista. Zalejeme 1,5 litrom vody, pridáme bujónovú kocku, očistené pokrájané šampiňóny a osolíme. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút.
  2. Pláty lístkového cesta pokrájame na dlhé pásy, posypeme nastrúhaným syrom a preložíme na plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 °C upečieme do zlatista.
  3. Do skoro hotovej polievky vmiešame jedno rozšľahané vajce. Polievku dochutíme mletým čiernym korením, nasekanou petržlenovou vňaťou, nasekanou bazalkou a koňakom. Podávame so syrovými tyčinkami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Staročeská cibuľová polievka