Strukovinová polievka dnes zahreje viac ako sveter

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
Strukovinová polievka

Potrebujete:

  • 100 g sušeného hrachu
  • 100 g fazule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 g červenej šošovice
  • 30 g hnedej šošovice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšiu bielu cibuľu
  • soľ, mleté biele korenie
  • zeleninový vývar
  • 2 bobkové listy
  • bylinky

Postup:

  1. Fazuľu pred varením namočte na 4-5 hodín do studenej vody. Sceďte, premyte, zalejte čistou studenou vodou a varte spolu s bobkovým listom. Počas varenia podľa potreby prilievajte vodu.
  2. Keď je fazuľa do polovice uvarená, do hrnca pridajte premytý sušený hrach s hnedou šošovicou, olúpaný a na plátky pokrájaný cesnak a nadrobno pokrájanú bielu cibuľu. 
  3. Prilejte zeleninový vývar a na miernom plameni varte ďalej. Ku koncu varenia do hrnca vložte premytú červenú šošovicu a spolu dovarte do mäkka. Na záver podľa chuti dosoľte, okoreňte mletým bielym korením a posypte bylinkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Strukovinová polievka dnes zahreje viac ako sveter
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská