Stvorené na silvestrovskú párty: Minižemličky s mäsovými guľkami

Chuťmeter:
 
7 porcií
 
Minižemličky s mäsovými guľkami

Potrebujeme:

Žemličky:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 200 ml vlažného mlieka
  • pol balíčka sušeného droždia
  • 1 vajce
  • soľ

Mäsové guľky:

  • 650 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžičky plnotučnej horčice
  • 1 vajce
  • mleté farebné korenie
  • morská soľ

Postup:

  1. Do hladkej múky pridajte mlieko, cukor, droždie, vajce a soľ. Vypracujte cesto a odložte ho na teplé miesto vykysnúť. Z cesta vytvarujte bochníčky, rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite vyšľahaným vajcom a pečte 25 minút v predhriatej rúre na 180 stupňoch Celzia.
  2. V miske premiešajte mäso s horčicou, vajcom čerstvo pomletým korením a so soľou. Z ochuteného mäsa vytvarujte guľky a uložte na podnos, zakryte fóliou a nechajte v chlade asi 30 minút.
  3. Na grile alebo v panvici na rozpálenom oleji guľky opečte dochrumkava. Žemličky rozrežte, potrite francúzskou horčicou, položte list šalátu, mäsovú guľku a zakryte vrchnou časťou žemle. Zafixujte špáradlom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Stvorené na silvestrovskú párty: Minižemličky s mäsovými guľkami
BÁJEČNÁ ŽENA Špeciál/ Blanka NEMČEKOVÁ