Super príloha: Zemiakový šalát s octovou zálievkou a s uhorkou

Chuťmeter:
 
4-6 porcií
 
DOBRÉ JEDLO: Zemiakový šalát s octovou zálievkou a so so šalátovou uhorkou

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 šalátová uhorka
  • soľ, mleté čierne korenie

Na nálev:

  • 500 ml zeleninového vývaru (môže byť z kocky)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 1-2 lyžice octu
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky uvarte, mierne ochlaďte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Kým sa zemiaky varia, uvarte aj nálev: do zeleninového vývaru prisypte cibuľu nakrájanú na drobno, pridajte olej, horčicu, ocot, soľ a korenie. Uveďte do varu a vypnite. Nálev nechajte mierne vychladnúť.
  3. K vlažným zemiakom prilejte nálev, ale nedajte ho všetok. Premiešajte a šalát nechajte v chlade niekoľko hodín postáť. Podľa potreby doň pridajte ďalší nálev, ale nie toľko, aby zemiaky „plávali“.
  4. Do šalátu primiešajte očistenú a nastrúhanú šalátovú uhorku.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Super príloha: Zemiakový šalát s octovou zálievkou a s uhorkou
DOBRÉ JEDLO/ Dobroslava BRUNOVSKÁ
Blanka NEMČEKOVÁ