Sviatočná kuracia polievka: Dochutia ju opražené mandle a citrónová šťava

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Sviatočná polievka s mandľami

Potrebujete:

  • 350 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice masla
  • 2 mrkvy
  • 3 mladé cibuľky
  • 1,2 l hydinového vývaru
  • 50 g mandľových plátkov
  • 1 lyžicu svetlej sójovej omáčky
  • kôru z polovice citróna v bio kvalite
  • 1 až 2 lyžičky citrónovej šťavy

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na menšie kúsky. V hrnci zohrejte maslo a mäso na ňom opečte z obidvoch strán. Pridajte očistenú a na tenké kolieska nakrájanú mrkvu a mladú cibuľku nakrájanú na šikmé kolieska. Krátko opražte.
  2. Mäso zalejte hydinovým vývarom a polievku uveďte do varu. Varte asi 20 minút, kým mäso nie je mäkké.
  3. Do uvarenej polievky pridajte časť najemno pomletých mandlí. Dochuťte sójovou omáčkou, citrónovou kôrou a citrónovou šťavou. Podľa chuti osoľte a okoreňte. 
  4. Mandľové plátky nasucho opražte na panvici a posypte nimi jednotlivé porcie polievky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Sviatočná kuracia polievka: Dochutia ju opražené mandle a citrónová šťava
PLUS 1 DEŇ RECEPTÁR/ Mária ABRAHÁMOVÁ
Dobroslava BRUNOVSKÁ