Sýty hovädzí guláš s cibuľkami si doprajte až po veľkom sobotnom upratovaní

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Hovädzí guláš s cibuľkami

Potrebujete:

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • hladkú múku
  • 1 veľkú bielu cibuľu
  • 8 menších farebných cibúľ
  • olej
  • soľ
  • mletú sladkú červenú papriku
  • hovädzí vývar
  • 200 ml lúpaných paradajok z konzervy
  • 2 červené papriky

Postup:

  1. Hovädzie mäso pokrájajte na kúsky, obaľte v hladkej múke a opečte v širšom hrnci na rozpálenom oleji.
  2. Opečené kúsky mäsa vyberte, do výpeku dajte na väčšie kúsky nakrájanú bielu cibuľu s pokrájanými paprikami. Posypte mletou sladkou červenou paprikou, orestujte, osoľte, okoreňte, vložte opečené kúsky mäsa, zalejte vývarom a premiešajte.
  3. Hrniec prikryte pokrievkou a vložte do rúry vyhriatej na 170 °C. Asi po 40 minútach hrniec odokryte, do hrnca pridajte lúpané paradajky, dolejte vývar, premiešajte a v rúre doduste do mäkka. Farebné cibule uvarené vo vývare ku koncu dusenia dajte do hrnca a premiešajte. Podávajte s cestovinami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Sýty hovädzí guláš s cibuľkami si doprajte až po veľkom sobotnom upratovaní
ma
db