Takúto ste ešte nejedli: Netradičná torta z údeného mäsa

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
Torta z údeného mäsa

Potrebujete:

Na cesto:

  • 190 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 100 g masla
  • soľ

Na plnku:

  • 300 g uvareného údeného mäsa
  • 4 vajcia
  • 80 g údeného syra
  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 cibuľu
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice petržlenovej vňate

Na ozdobu:

  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 200 g uvarenej miešanej zeleniny
  • želatínu

Postup:

  1. Z múky, soli, vajca a masla pripravte cesto a rozvaľkajte ho na pomúčenej doske. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastite a vysypte múkou. Cestom vyložte dno i boky formy.
  2. Pripravte plnku: Údené mäso pokrájajte na menšie kúsky. Vajcia rozšľahajte, pridajte kyslú smotanu, osoľte a okoreňte. V panvici na oleji orestujte nakrájanú cibuľu. Po vychladnutí ju spolu s údeným mäsom pridajte k vajciam. Prisypte strúhaný syr, najemno nasekanú petržlenovú vňať a preosiatu strúhanku.
  3. Plnku dajte na cesto, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C upečte. Po vychladnutí na povrch torty rozložte rozpolené vajcia, zeleninu, polejte pár lyžicami pripravenej želatíny a nechajte stuhnúť. Pokrájajte a dozdobte šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Takúto ste ešte nejedli: Netradičná torta z údeného mäsa
PLUS 1 DEŇ RECEPTÁR/ Mária ABRAHÁMOVÁ
Dobroslava BRUNOVSKÁ