Tekvičky plnené kuracím mäsom: Urobte si malý domáci Hallowen

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Tekvičky plnené kuracím mäsom

Potrebujeme:

  • 2 baby tekvice
  • 1 väčší suchší rožok
  • trochu mlieka
  • 200 g kuracieho mäsa bez kože
  • mletú sladkú červenú papriku
  • 1 vajce
  • petržlenovú vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšiu bielu cibuľu
  • 2-3 lyžice strúhanky
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Z umytých tekvíc zrežeme vršky a vyberieme jadierka. Rožok nakrájaný na kocky pokropíme mliekom a necháme chvíľu postáť. Kuracie mäso pokrájame nadrobno, posolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou, pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať a vyžmýkaný rožok.
  2. Vmiešame prelisované strúčiky cesnaku, cibuľu pokrájanú nadrobno a zahustíme preosiatou strúhankou. Plnkou naplníme tekvice. Uložíme ich do zapekacej misy potretej olejom, navrch položíme zrezané vršky a v rúre vyhriatej na 190 stupňov pečieme asi 40 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Tekvičky plnené kuracím mäsom: Urobte si malý domáci Hallowen
Mária Abrahámová