Tekvicové čatní so zázvorom

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Tekvicové čatní so zázvorom

Potrebujeme:

  • 500 g oranžovej tekvice
  • 100 g mrkvy
  • 300 až 350 ml pomarančovej šťavy
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 2 šalotky
  • 1 až 2 lyžice citrónového oleja
  • 1 lyžica limetovej šťavy
  • 2 lyžičky ružového korenia
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • cukor podľa chuti

Postup:

  1. V širšom hrnci orestujeme na citrónovom oleji nadrobno pokrájané šalotky.
  2. Očistenú tekvicu a mrkvu pokrájame na malé kúsky. Vložíme do hrnca, ochutíme cukrom a spolu pár minút opekáme.
  3. Pridáme najemno postrúhaný očistený zázvor, podlejeme pomarančovou šťavou, premiešame a na miernom ohni varíme 20 až 30 minút.
  4. Tekvicové čatní ochutíme limetovou šťavou, osolíme, okoreníme a povaríme ešte asi 5 minút. Ozdobíme ružovým korením.

Tip:

Horúce tekvicové čatní naplňte do pohárov, uzatvorte a môžete skladovať až niekoľko mesiacov.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Tekvicové čatní so zázvorom