Zabudnite na pizzu! Mlsajte skvelý tekvicový koláč so sušenými paradajkami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Tekvicový koláč so sušenými paradajkami

Potrebujeme:

  • 200 g hladkej múky
  • soľ
  • 1 vajce
  • 100 g masla

Na plnku:

  • 2 vajcia
  • 250 g kyslej smotany
  • 1 lyžicu sušených byliniek
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 250 g maslovej tekvice
  • olivový olej
  • sušené paradajky
  • bylinky na ozdobu

Postup:

  1. Múku, soľ, vajce a maslo spolu spracujeme na cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, prenesieme do vymastenej, múkou vysypanej okrúhlej vrúbkovanej formy.
  2. Cestom vyložíme dno i boky formy. Pripravíme plnku. Vajcia rozšľaháme, pridáme smotanu vymiešanú s bylinkami, podľa chuti posolíme, okoreníme a nalejeme na cesto. Tekvicu nakrájanú na plátky pár minút paríme, po vychladnutí dáme do misy, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a premiešame.
  3. Rozložíme na smotanovú vrstvu a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme dozlatista. Teplý koláč pokrájame na trojuholníky, ktoré ozdobíme sušenými paradajkami a čerstvými bylinkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zabudnite na pizzu! Mlsajte skvelý tekvicový koláč so sušenými paradajkami
Mária Abrahámová