Tekvicový šalát s kešu: Vyvážený pomer zdravia a dobrej chuti

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
J01: Tekvicový šalát s kešu

Potrebujeme:

  • 1 hokkaido
  • za hrsť kešu orieškov
  • 150 g nivy
  • soľ, mleté čierne korenie 
  • olivový olej

Postup:

  1. Tekvicu opláchnite a dosucha utrite. Prekrojte ju, vyberte dužinu so zrniečkami a nakrájajte na mesiačiky. Tie nakrájajte na väčšie kocky. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom, osoľte a okoreňte. Pečte asi 10 minút v rúre vyhriatej na 190 °C. 
  2. Upečenú tekvicu nechajte vychladnúť. Do misiek na servírovanie naukladajte kúsky opečenej tekvice a nakrájanú nivu. Posypte orieškami, pokvapkajte olivovým olejom, podľa chuti osoľte a okoreňte. Môžete servírovať.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tekvicový šalát s kešu: Vyvážený pomer zdravia a dobrej chuti
Blanka Nemčeková