TENTO poznáte? Zemiakový šalát s karí a so stopkovým zelerom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
DOBRÉ JEDLO: Zemiakový šalát s karí a so stopkovým zelerom

Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov typu A
  • 2 hrste mrazeného hrášku
  • 3 stopky mladého zeleru
  • šťava z polovice citróna
  • 150 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 lyžička karí korenia
  • pol lyžičky kurkumy
  • 1 lyžička medu
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

  1. V šupe uvarené zemiaky zlejte a nechajte vychladnúť. Ošúpte ich a nakrájajte na kolieska. Mrazený hrášok vsypte do vriacej slanej vody a po 1 minúte ho zlejte do sitka a prepláchnite studenou vodou. Zachová si tak sviežu zelenú farbu a chuť. Pridajte ho k zemiakom.
  2. Zo stopiek zeleru zrežte konce a odstráňte tuhé vlákna. Nakrájajte ich na tenké kúsky a pridajte k zemiakom a hrášku. Pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte.
  3. V miske vymiešajte smotanu s majonézou, pridajte soľ, karí, kurkumu a med. Vlejte k zemiakom a ostatným surovinám. Podľa chuti osoľte a jemne premiešajte. Šalát nechajte v chlade 6 až 8 hodín odpočívať. Chute sa potrebujú prepojiť a zemiaky nasiaknu všetkými arómami. Pred podávaním ozdobte mladými výhonkami lístkov zeleru.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
TENTO poznáte? Zemiakový šalát s karí a so stopkovým zelerom
DOBRÉ JEDLO/ Dobroslava BRUNOVSKÁ
Blanka NEMČEKOVÁ