Tiramisu s malinami a brandy vás sladko zahreje

Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Tiramisu s malinami a brandy

Potrebujeme:

Na kávový dip:

  • 500 ml vychladnutej kávy
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 50 ml brandy

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 40 piškót savoiardi
  • 300 g malín

Na ozdobu:

  • kakaový prášok
  • lístky medovky
  • maliny

Postup:

  1. Mascarpone dobre vymiešame s tvarohom, s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme smotanu a po častiach ju zľahka zapracujeme do krému.
  2. Polovicu piškót krátko namočíme z oboch strán do kávového dipu a uložíme do obdĺžnikovej misy. Na vrstvu piškót poukladáme maliny, nanesieme krém a opäť poukladáme namočené piškóty. Nasleduje vrstva malín a krému.
  3. Dezert odložíme do chladu aspoň na 12 hodín, najlepšie cez noc. Pred podávaním posypeme tiramisu kakaom, ozdobíme malinami a lístkami medovky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo