Tradičná kulajda

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Tradičná kulajda

Potrebujeme:

  • 4 veľké zemiaky
  • 4 natvrdo uvarené vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml smotany
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • 1 lyžicu masla
  • 1 lyžicu sterilizovaných húb (alebo hrsť sušených a vopred namočených, prípadne čerstvých)
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • za hrsť nasekaného kôpru
  • celú rascu
  • soľ

Postup:

  1. Čerstvé alebo sušené a vopred namočené huby uvaríme v slanej vode s trochou rasce. Sterilizované huby len scedíme.
  2. Zemiaky olúpeme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do hrnca, zalejeme osolenou vodou a dáme variť.
  3. Kým ešte zemiaky nie sú úplne mäkké, rozšľaháme v mlieku múku a zmes k nim prilejeme. Pridáme maslo a za stáleho miešania varíme asi 5 minut.
  4. Nakoniec do polievky vmiešame smotanu, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor a cukor. Podľa chuti osolíme. Do každého taniera dáme trochu húb a pridáme na plátky pokrájané varené vajcia. Prelejeme ich polievkou a ozdobíme čerstvým kôprom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Tradičná kulajda