Trošku iné ryby, s píniovými orechami: Len ich ozdobiť citrónom je málo

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Ryby s píniovými orechami

Potrebujete:

  • 4 filety z bielej ryby
  • 50 g strúhanky
  • 1 lyžicu masla
  • malú viazaničku petržlenovej vňate
  • kôru a šťavu z 1 citróna v bio kvalite
  • 25 g píniových orechov
  • olivový olej

Postup:

  1. Gril predhrejejte na 190 °C. Filety uložte do olejom vymazaného plechu. Na suchej panvici opečte píniové orechy a nahrubo ich podrvte.
  2. V miske zmiešajte strúhanku, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a kôru a polovicu píniových orechov.
  3. Túto zmes navrstvite na filety, pokvapkajte ich olejom a grilujte 7 až 10 minút. Potom na vrch nasypte zvyšok orechov. Servírujte so zemiakovým pyré, zemiakovým šalátom s cibuľou a s plátkami citróna.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Trošku iné ryby, s píniovými orechami: Len ich ozdobiť citrónom je málo
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská