Trvanlivá mäsovo-zeleninová nátierka

01
Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 
Trvanlivá mäsovo-zeleninová nátierka

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 1 kg paradajok
  • 1 kg paprík
  • 5 cibúľ
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 až 2 feferónky
  • 100 ml oleja
  • pol balíčka deka (prípravku na zaváranie)
  • 2 až 3 lyžičky vegety
  • 2 až 3 lyžičky mletého čierneho korenia
  • soľ podľa chuti

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a pokrájame.
  2. Mäso nakrájané na kúsky spolu so zeleninou pomelieme.
  3. Pomletú mäsovo-zeleninovú zmes ochutíme soľou, korením a vegetou. Prilejeme olej, pridáme preosiate deko a dobre spolu premiešame.
  4. Zmes varíme na miernom ohni 45 minút.
  5. Potom mäsovo-zeleninovú zmes naplníme do pohárov, uzavrieme a necháme odstáť do druhého dňa.
  6. Na druhý deň nátierku sterilizujeme 40 minút pri teplote 90 stupňov Celzia.  

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Trvanlivá mäsovo-zeleninová nátierka