Tvarohovo-špargľový koláč so syrom a zlatistou kôrkou vyžaduje pomalé pečenie

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Tvarohovo-špargľový koláč so syrom

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 100 g tučného tvarohu
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • štipku soli

Na plnku:

  • 250 g bielej špargle
  • 200 g zelenej špargle
  • 2 vajcia
  • 100 g topeného syra
  • 150 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 150 g Lučiny
  •  petržlenovú vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Z tvarohu, múky, vajca a zo soli vypracujeme vláčne cesto. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním keramickú formu vymastenú tukom. V rúre vyhriatej na 180 stupňov dáme na šesť minút predpiecť.
  2. Špargľu očistíme a naparíme - štyri-päť minút. Vajcia rozšľaháme, pridáme topený a nastrúhaný syr, Lučinu i nasekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti posolíme, okoreníme a pridáme vychladnutú, pokrájanú špargľu.
  3. Plnku navrstvíme na predpečené cesto, vložíme späť do rúry a pri teplote 170 stupňov pečieme, kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Tvarohovo-špargľový koláč so syrom a zlatistou kôrkou vyžaduje pomalé pečenie
Mária Abrahámová