Údené mäso trochu inak: Vyskúšajte koláčiky s perfektnou plnkou

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
VN: Pohostite šibačov: Koláčiky s údeným mäsom

Potrebujete:

Na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 6 lyžíc oleja
  • 125 g acidofilného mlieka
  • 125 ml mlieka
  • 10 g droždia 
  • 1 lyžičku soli
  • 1/2 lyžičky cukru do kvásku

Na plnku:

  • 300 g údeného mäsa
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 130 g tvrdého syra
  • soľ, mleté čierne korenie

Na potretie:

  • 1 vajce
  • rozpustené maslo

Postup:

  1. Do mierne zohriateho mlieka pridajte pomrvené droždie, štipku soli, cukor a nechajte vykysnúť kvások. Do misy dajte preosiatu múku, nakysnutý kvások, olej, vajce, acidofilné mlieko, soľ a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho na teplom mieste nakysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Každú časť cesta rozvaľkajte do okrúhleho tvaru a pomocou formičky s priemerom 5 cm vykrojte kolieska.
  3. Pripravte plnku: Údené mäso najemno pomeľte s cibuľou a cesnakom. Podľa chuti pridajte mleté čierne korenie, osoľte, prisypte nastrúhaný syr a premiešajte. 
  4. Každé koliesko potrite plnkou, koliesko preložte napoly a konce polkruhu spojte. Ukladajte do menších, vymastených zapekacích okrúhlych formičiek tesne vedľa seba. Povrch cesta vo forme potrite rozšľahaným vajcom, dajte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečte asi 40 minút.
  5. Upečené koláče potrite rozpusteným maslom, prikryte a nechajte 15 minút odstáť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Údené mäso trochu inak: Vyskúšajte koláčiky s perfektnou plnkou
PLUS 1 DEŇ RECEPTÁR/ Mária ABRAHÁMOVÁ
Dobroslava BRUNOVSKÁ