Voňavé údené so smotanovou omáčkou: Netreba naň vždy extra príležitosť

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
R: Údené so smotanovou omáčkou

Potrebujete:

  • 1 lyžicu masti
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 3 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 500 g údeného mäsa
  • 250 ml kyslej smotany
  • 50 g hladkej múky
  • 4 guličky celého nového korenia
  • 4 guličky celého farebného korenia
  • 3 guličky borievky
  • mleté biele korenie
  • soľ

Postup:

  1. V hlbšom hrnci rozohrejte masť a opečte na nej nadrobno posekanú cibuľu. Pridajte očistenú a na malé kúsky pokrájanú mrkvu a petržlen. Osoľte, pridajte nové korenie, farebné korenie, borievku, premiešajte a opekajte asi 10 minút.
  2. Údené mäso v celku umyte, osušte a dajte do hrnca k zelenine. Podlejte vodou a duste asi 50 minút. Keď je mäso mäkké, vyberte ho a odložte do tepla.
  3. Korenie vyberte, pridajte smotanu, v ktorej ste rozmiešali múku a tyčovým mixérom omáčku rozmixujte. Omáčku ešte asi 5 minút povarte a ochuťte mletým bielym korením. Mäso nakrájajte na plátky a podávajte s knedľou a omáčkou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Voňavé údené so smotanovou omáčkou: Netreba naň vždy extra príležitosť
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská