Upečte si doma: Kiš s bryndzou a so šunkou

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Kiš s bryndzou a so šunkou

Potrebujeme:

Cesto:

  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • soľ
  • múka na vysypanie

Plnka:

  • 250 g bryndze
  • 50 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 100 g dusenej šunky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kôpor

Postup:

  1. Múku vysypeme na dosku, pridáme maslo, vajce a soľ. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.
  2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno i boky vymastenej, okrúhlej koláčovej formy. Dno formy popicháme vidličkou a cesto predpekáme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 10 minút.
  3. Bryndzu rozdrobíme, zmiešame so smotanou, s vajcami a nadrobno pokrájanou šunkou. Ochutíme soľou a korením. Náplň nalejeme na predpečený korpus, povrch posypeme nasekaným kôprom, vrátime do rúry a upečieme do zlatohneda.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Upečte si doma: Kiš s bryndzou a so šunkou
BÁJEČNÁ ŽENA