Urobte si ich večer k telke: Hranolčeky z batatov

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Hranolčeky z batatov

Potrebujeme:

  • 4 menšie sladké zemiaky
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • hrubozrnná soľ
  • farebné korenie
  • drvená rasca drvené
  • čili papričky (podľa chuti)

Dip:

  • 150 ml kyslej smotany
  • lyžička francúzskej horčice
  • 1 lyžička vegety (bez glutamanu)
  • soľ
  • mleté biele korenie

Postup:

  1. Zemiaky dobre opláchnite, osušte na papierovej utierke, ale nešúpte. Šupka obsahuje vitamíny a hodnotné látky. Rúru vyhrejte na 220 stupňov Celzia.
  2. Zemiaky nakrájajte na hrubšie hranolčeky rovnakej veľkosti. Vložte ich do misy, polejte olivovým olejom a posypte koreninami. Dobre premiešajte.
  3. Ak máte radi pikantnejšie chute, pridajte čili. Vložte do horúcej rúry a pečte 15 minút. Počas ich pečenia aspoň dvakrát poprehadzujte, aby boli rovnomerne chrumkavé.
  4. Môžete použiť aj kliešte, lebo bataty veľmi rýchlo mäknú. Dopekajte maximálne 15 minút. Dip pripravte zo smotany, z horčice, vegety, zo soli a z korenia. Dobre vymiešajte a vychladené servírujte s hranolčekmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Urobte si ich večer k telke: Hranolčeky z batatov
BÁJEČNÁ ŽENA/ Blanka NEMČEKOVÁ