Urobte si kapra inak: Podkovy na mandliach a sušenom ovocí

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Podkovy na mandliach a sušenom ovocí

Potrebujeme:

  • 4 podkovy z kapra
  • 2-3 lyžice mandľového likéru
  • olej a maslo na opečenie
  • 1 biela alebo červená cibuľa
  • za hrsť nasekaných sušených hrozienok (sultánky)
  • za hrsť sušených brusníc
  • a hrsť olúpaných mandlí (vcelku, nasekané alebo lupienky)
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

  1. Umyté a osušené podkovy z kapra osoľte, okoreňte a pokvapkajte mandľovým likérom. Na rozohriatom oleji a na masle opekajte v panvici 3 až 4 minúty z oboch strán.
  2. Podkovy vyberte a prikryte alobalom. Do výpeku v panvici vložte nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu a po 3 minútach opekania pridajte sušené brusnice a hrozienka. Ak treba, pridajte trocha masla a podľa chuti aj trocha likéru. Spolu restujte ďalšie 3 minúty.
  3. Mandle opečte dozlatista na suchej panvici (prípadne s trochou oleja). Podkovy podávajte posypané mandľami a zmesou cibule a sušeného ovocia. Ako príloha sa hodí kuskus alebo zemiakové pyré.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Urobte si kapra inak: Podkovy na mandliach a sušenom ovocí
BÁJEČNÁ ŽENA/ Blanka NEMČEKOVÁ
Eva PAULOVIČOVÁ