Už len farbou vás dostane: Taliansky šalát s fialovými zemiakmi

Chuťmeter:
 
4-6 porcií
 
DOBRÉ JEDLO: Taliansky šalát s fialovými zemiakmi

Potrebujeme:

  • 400 g zemiakov s fialovou šupkou
  • 200 g zemiakov s hnedou šupkou
  • 400 g ružových zemiakov
  • 1 červená cibuľa
  • 1 citrón
  • 6 sušených paradajok v oleji
  • 20 čiernych olív
  • soľ, talianske bylinky

Na zálievku:

  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • pol šálky olivového oleja
  • 2 lyžičky balzamového octu
  • 1 lyžička soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate

Postup:

  1. Zemiaky umyte a nakrájajte na menšie kocky. Fialové zemiaky varte v osolenej vode osobitne, pretože farbia. Ružové a zemiaky s hnedou šupkou uvarte spolu.
  2. Z citrónovej šťavy, olivového oleja, balzamového octu, zo soli, z prelisovaného cesnaku, oregana a petržlenovej vňate urobte zálievku.
  3. Zemiaky dajte do misy a ešte kým sú vlažné, primiešajte zálievku. Pridajte cibuľu nakrájanú na tenké plátky. Aby bola jemnejšia, môžete ju predtým marinovať asi 5 minút v citrónovej šťave.
  4. Pridajte nakrájané sušené paradajky a nakrájané olivy. Šalát osoľte a okoreňte talianskymi bylinkami. Premiešajte a odložte do chladu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Už len farbou vás dostane: Taliansky šalát s fialovými zemiakmi
DOBRÉ JEDLO/ Dobroslava BRUNOVSKÁ
Blanka NEMČEKOVÁ