Vajcová tlačenka: Pokojne oprášte tento veľkonočný recept

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J5: Vajcová tlačenka

Potrebujeme:

  • 150 ml vody
  • 4 vajcia (uvarené natvrdo)
  • 200 g jemnej šunky
  • 2 kyslé uhorky
  • 2 veľké plátky kapie
  • 220-250 ml majonézy
  • 1,5 l hovädzieho vývaru
  •  ľubovoľná zelenina ako príloha
  • potravinárska fólia

Postup:

  1. Asi 1 hodinu pred prípravou dajte napučať želatínu do 150 ml vody.
  2.  Olúpané vajcia, šunku, uhorky a kapiu nakrájajte na drobné kúsky. Pridajte majonézu a všetko spolu premiešajte.
  3. Napučanú želatínu dajte do teplého vývaru, dobre premiešajte a pridajte všetky nasekané ingrediencie s majonézou.
  4. Formu na srnčí chrbát vysteľte potravinárskou fóliou, vlejte pripravenú masu a nechajte stuhnúť. Potom vložte aspoň na hodinu do chladničky. Podávajte nakrájané na plátky a s čerstvou zeleninou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Vajcová tlačenka: Pokojne oprášte tento veľkonočný recept
Blanka Nemčeková