Večera z plechu: Pečené vajcia s pórom a so šampiónmi

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pečené vajcia s pórom a so šampiónmi

Potrebujeme:

  • 200 g bielych šampiňónov
  • 200 g hnedých šampiňónov
  • 1 veľký pór
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 4 vajcia
  • 100 g kozieho syra
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  1. Na plech uložte papier na pečenie a v rovnomernej vrstve doň dajte šampiňóny nakrájané na plátky a pór nakrájaný na kolieska. Pokvapkajte olejom, pridajte tymian, soľ a korenie. Premiešajte. 
  2. Rúru predhrejte na 200 °C. Zeleninu pečte asi 10 minút. Plech vyberte z rúry a do zeleniny urobte jamky. Rozbite do nich vajcia. Tiež ich osoľte a okoreňte. Prisypte kozí syr. 3. Plech dajte znova do rúry a pečte ďalších 8-10 minút. Hneď podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Večera z plechu: Pečené vajcia s pórom a so šampiónmi
DOBRÉ JEDLO/ Dobroslava BRUNOVSKÁ