Veľkonočná tlačenka: Pohostenie, ktoré ocenia nielen kupači

01
Chuťmeter:
 
10 porcií
 
Veľkonočná tlačenka

Potrebujeme:

  • 4 natvrdo uvarené vajcia
  • 4 kyslé uhorky
  • 200 g kvalitnej šunkovej salámy
  • 250-300 ml majonézy
  • 2,5 lyžice práškovej želatíny
  • 100 ml studenej vody + 150 ml do bujónu
  •  pol kocky mäsového bujónu
  • 1 lyžička vegety bez glutamanu

Na ozdobu:

  • za hrsť rukoly
  • viazanička petržlenovej vňate
  • 6-7 reďkoviek

Postup:

  1. Natvrdo uvarené, očistené vajcia a uhorky nastrúhajte. Šunkovú salámu pokrájajte na malé kocky. Všetko zmiešajte v mise a zalejte majonézou. Asi 2,5 lyžice želatíny dajte napučať do 100 ml studenej vody na 1 hodinu.
  2. 150 ml vody povarte s polovicou kocky bujónu a vegetou. Nechajte trocha vychladnúť a ešte teplé rozmiešajte so želatínou. Pridajte k ostatným prísadám, spolu zamiešajte a vylejte do formy na srnčí chrbát vystlaný potravinárskou fóliou. Vložte do chladničky a nechajte dobre stuhnúť, najlepšie cez noc.
  3. Vychladenú a stuhnutú veľkonočnú tlačenku pokrájajte na plátky, ozdobte rukolou, petržlenovou vňaťou a reďkovkami.

Blanka Nemčeková
redaktorka

Na náš veľkonočný stôl ju pred rokmi priniesla moja sestra Miriam. Zachutila mužom, ženám a milujú ju dokonca aj tí najmenší v rodine.

Ďalšie chutné recepty z Dobrého jedla

Množstvo inšpirácie nájdete aj v aktuálnom vydaní Dobrého jedla.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Veľkonočná tlačenka: Pohostenie, ktoré ocenia nielen kupači
DOBRÉ JEDLO/ Redakcia