Pre milovníkov ázijskej kuchyne: Vietnamská kuracia polievka

Chuťmeter:
 
6 až 8 porcií
 
Vietnamská kuracia polievka

Potrebujeme:

  • 1 menšie kurča
  • 1 balíček tenkých ryžových rezancov
  • 2 až 3 hviezdičky badiánu
  • 2 tobolky kardamonu
  • 1 palička škorice
  • niekoľko zrniek celého čierneho korenia
  • 1 až 2 čili papričky
  • rybia omáčka podľa chuti
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • petržlenová vňať
  • koriandrová vňať
  • 2 limety
  • 1 balíček klíčkov
  • kúsok zázvoru

Postup:

  1. Kurča umyjeme, rozporciujeme, zbavíme kože, dáme do hrnca, celé zalejeme vodou, osolíme a uvedieme do varu. Oheň stíšime, pridáme pokrájané jarné cibuľky a na miernom ohni uvaríme domäkka.
  2. Kurča vyberieme z hrnca, mäso oberieme z kostí a vidličkami rozoberieme na vlákna.
  3. Kosti vložíme späť do vývaru, pridáme badián, škoricu, kardamon, očistený kúsok zázvoru, zrnká celého čierneho korenia, rozkrájanú umytú limetu a varíme ďalej asi 20 minút. Ochutíme rybou omáčkou.
  4. Ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale.
  5. Vývar scedíme.
  6. Na taniere rozdelíme kúsky mäsa, rezance, pokrájanú cibuľku, nasekanú petržlenovú a koriandrovú vňať a nadrobno pokrájanú čili papričku. Zalejeme horúcim vývarom, pokvapkáme limetovou šťavou a posypeme klíčkami.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Pre milovníkov ázijskej kuchyne: Vietnamská kuracia polievka