Výborný obed pre milovníkov mäsa: Galantína s klobáskovou plnkou

Chuťmeter:
 
8 porcií
 
VN: Galantína s klobáskovou plnkou

Potrebujeme:

  • 1 väčšie kurča (asi 1,6 kg
  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 2 pikantné klobásky
  • hrsť petržlenovej vňate
  • hrsť bazalky
  • 1 lyžička údenej mletej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Kurča vykostíme, začneme od chrbta, ostrým nožom opatrne odrežeme mäso okolo chrbtice, okolo krídel a stehien.
  2. Vykostený kurací plát mierne naklepeme a miesta, kde zostali otvory, prekryjeme plátkami mäsa, ktoré odkrojíme z pŕs. Osolíme a okoreníme.
  3. V mise zmiešame mleté mäso, klobásu nakrájanú na kolieska, mletú údenú papriku, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a prelisovaný strúčik cesnaku.
  4. Zmes osolíme a okoreníme. Plnku rozotrieme na kurací plát a mäso zvinieme do rolády. Zaistíme kuchynskými ihlicami alebo zaviažeme kuchynským špagátikom.
  5. Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia a roládu pečieme asi hodinu. Pred krájaním necháme oddychovať 10 až 15 minút. Roládu môžeme podávať teplú alebo studenú.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Výborný obed pre milovníkov mäsa: Galantína s klobáskovou plnkou
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ