Vývar zo zimnej zeleniny: Osviežte kuchyňu jeho voňavým korením

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J2: Vývar zo zimnej zeleniny s voňavým korením

Potrebujeme:

  • 4 mrkvy
  • 2 paštrnáky
  • jeden menší zeler 
  • polovica fenikla
  • 1 pór
  • 1 cibuľa
  • celé čierne korenie, borievka, nové korenie, badián, klinčeky, mletá kurkuma, čili podľa chuti
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • pár hlavičiek ružičkového kelu
  • mäsový vývar (alebo voda) 
  • morská soľ
  • čerstvá petržlenová vňať na podávanie
  • olej

Postup:

  1. Mrkvu, paštrnák, zeler, fenikel a pór očistite a nakrájajte na väčšie kúsky. Cibuľu nakrájajte na drobno, restujte ju na oleji vo väčšom hrnci, pridajte všetky koreniny, kúsok čerstvého zázvoru a pár minút restujte. Prisypte nakrájanú zeleninu, ružičkový kel a osoľte. Podlejte vývarom alebo vodou a varte na miernom stupni približne hodinu.
  2. Vývar podávajte s veľkým množstvom varenej zeleniny a doplňte ho čerstvou petržlenovou vňaťou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Vývar zo zimnej zeleniny: Osviežte kuchyňu jeho voňavým korením
Katarína Brunovská