Waw to je dobrota! Naplňte si chlieb obľúbenými dobrotami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Plnený chlieb

Potrebujeme:

Cesto:

  • 350 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 250 ml kyslej smotany (33 %)
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžičky octu
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička drvenej rasce

Na plnenie:

  • 150 ml ostrého kečupu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g plátkov pražskej šunky
  • 100 g plátkov anglickej slaniny
  • 3-4 väčšie šampiňóny
  • 100 g plátkov ementálu
  • soľ

Postup:

  1. Múku nasypte na pomúčenú dosku a v strede urobte jamku. Pridajte smotanu, droždie, olej, ocot, soľ a rascu. Rukami vypracujte pružné cesto, z ktorého vyvaľkajte plát v tvare štvorca.
  2. Rozvaľkané cesto preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite kečupom vymiešaným s pretlačeným cesnakom. Rovnomerne poukladajte plátky šunky, slaniny, šampiňónov a syra.
  3. Rohy naplneného cesta zložte do stredu, spoje dobre uzavrite a prikryté utierkou nechajte kysnúť na teplom mieste.
  4. Rúru vyhrejte na 200 stupňov Celzia. Nakysnutý chlieb potrite osolenou vodou, posypte ovsenými vločkami a pečte asi 30 minút.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Waw to je dobrota! Naplňte si chlieb obľúbenými dobrotami
BÁJEČNÁ ŽENA Špeciál/ Blanka NEMČEKOVÁ