Z talianskej reštaurácie: Paradajková polievka s mozzarellou

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Z talianskej reštaurácie: Paradajková polievka s mozzarellou

Potrebujeme:

  • 400 g paradajok
  • 150 ml paradajkového pyré
  • 1 cibuľu
  • hladkú múku
  • maslo
  • mäsový vývar
  • 100 g mozzarelly
  • soľ
  • petržlenovú vňať

Postup:

  1. Umyté paradajky rozkrojíme na polovice, zrnká vyberieme a pokrájame na menšie kúsky.
  2. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a opražíme v  hrnci na masle. Poprášime hladkou múkou, prilejeme teplý vývar, premiešame, osolíme, uvedieme do varu a krátko povaríme.
  3. Pridáme nakrájané paradajky a pod pokrievkou varíme 10 až 15 minút. Potom pridáme paradajkové pyré, prilejeme vývar, osolíme a varíme asi 10 minút.
  4. Hotovú paradajkovú polievku ozdobíme nasekanými lístkami petržlenovej vňate a podávame s tenkými kolieskami mozzarelly.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Z talianskej reštaurácie: Paradajková polievka s mozzarellou