Zapečená tekvicová misa: Dobre naložená zasýti aj regiment

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Zapečená tekvicová misa

Potrebujeme:

  • 1 tekvica (450 g)
  • 1 väčšia červená paprika
  • 1 pór
  • 70 g údeného syra
  • 1 cibuľa
  • 4 zemiaky
  • soľ
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • lístky tymianu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať

Postup:

  1. Očistenú tekvicu nakrájanú na mesiačiky osolíme a necháme 10 minút odstáť. Očistené zemiaky vložíme do osolenej vody a predvaríme do polomäkka. Olúpanú cibuľu nakrájame spolu s červenou paprikou a pórom. Zapekaciu misu potrieme olejom a na dno rozložíme predvarené zemiaky.
  2. Potom do misy ukladáme striedavo kúsky tekvice, papriky, póru a cibule. Naplnenú misu osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Pridáme olúpané strúčiky cesnaku, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia piecť na 20 až 25 minút.
  3. Asi v polovici pečenia do misy vložíme vetvičky tymianu, posypeme strúhaným syrom a dopečieme. Po zapečení dozdobíme lístkami petržlenovej vňate.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zapečená tekvicová misa: Dobre naložená zasýti aj regiment
Blanka Nemčeková