Baklažány s mäsovou plnkou: Zapečte ich do chrumkava

Chuťmeter:
 
Pre celú rodinu
 
S: Zapečené baklažány s mäsovou plnkou

Potrebujeme:

  • 3 baklažány
  • 1 cibuľa
  • 350 g mletého bravčového mäsa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká červená paprika
  • olej
  • 3 lyžice cesnakového oleja
  • petržlenová vňať
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica masla
  • mlieko
  • 1 žĺtok
  • 130 g údeného syra
  • 1 cibuľka

Postup:

  1. Baklažány pozdĺžne rozkrojíme a vnútro vyberieme. Vybratú časť nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou orestujeme. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a za stáleho obracania domäkka opečieme. V druhej panvici na rozpustenom masle opečieme hladkú múku, prilejeme mlieko a uvaríme polohustý bešamel.
  2. Osolíme, okoreníme, pridáme žĺtok a polovičnú časť nastrúhaného syra. Do vychladnutého mäsa zamiešame bešamel, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Rozkrojené baklažány uložíme na plech a vnútro potrieme cesnakovým olejom.
  3. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia predpečieme. Potom ich naplníme plnkou, povrch posypeme zvyšným syrom, pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre zapečieme. Po zapečení dozdobíme kolieskami cibuľky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Baklažány s mäsovou plnkou: Zapečte ich do chrumkava
Blanka Nemčeková