Zapečené hubové omelety: Ak vám nestačí iba rozbiť dve vajíčka

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J2: Zapečené hubové omelety

Potrebujeme:

  • 1 šalotka
  • pol póru
  • 2 lyžice masla
  • 180 g šampiňónov
  • 180 g hlivy ustricovitej
  • pol červenej papriky
  • sušený tymian
  • 8 vajec
  • soľ, mleté biele korenie

Na bešamel:

  • 15 g masla
  • 200 ml mlieka
  • 20 g hladkej múky
  • štipka muškátového orieška
  • 100 g nastrúhaného čedaru
  • olej

Postup:

  1. Pokrájanú šalotku s pórom nakrájaným na kolieska opečte v panvici na masle. Pridajte šampiňóny pokrájané na plátky, kúsky hlivy, červenú papriku nakrájanú na malé kocky. Prisypte tymian, soľ a mleté čierne korenie, spolu opečte a potom duste do mäkka. 
  2. Urobte bešamel: V hrnci rozpustite maslo. V miske zmiešajte mlieko a hladkú múku. Túto zmes za stáleho miešania prilejte k maslu a za stáleho šľahania kuchynskou metličkou priveďte do varu. Znížte teplotu a omáčku pár minút povarte. Pridajte muškátový oriešok, osoľte a okoreňte. 
  3. Vajcia rozšľahajte, osoľte, okoreňte a na menšej panvici potretej olejom upečte štyri omelety.
  4. K hubovej zmesi primiešajte polovicu nahrubo postrúhaného čedaru a vmiešajte pár lyžíc bešamelu.
  5. Na polovicu omelety dajte časť plnky, prekryte druhou polovicou a povrch posypte zvyšným strúhaným syrom. Uložte na vymastený plech a v rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte, kým sa syr nerozpustí.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zapečené hubové omelety: Ak vám nestačí iba rozbiť dve vajíčka
Dobroslava Brunovská