Zelerová polievka so žeruchou: Smotanovo jemná!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Zelerová polievka so žeruchou

Potrebujeme:

  • 1 väčší zeler
  • 2-3 zemiaky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 4 guličky nového korenia
  • 100 ml sladkej smotany
  • soľ
  • čerstvá žeruchu
  • cviklové výhonky na ozdobenie

Postup:

  1. Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme zeleninový vývar, zeleninu a všetko korenie. Varíme do zmäknutia. 
  2. Uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom, na zjemnenie pridáme smotanu, necháme prevrieť a môžeme podávať. Na ozdobu okoreníme čerstvým mletým čiernym korením, olivovým olejom, žeruchou a cviklovými klíčkami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zelerová polievka so žeruchou: Smotanovo jemná!
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská