Zemiakové srdcia s medovým mäsom nie sú len pre zamilovaných

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Kuracie prsia s medom a tymianom, podávané so zapekanými zemiakmi.

Potrebujeme:

  • 250 g kuracích pŕs
  • 400 g zemiakov
  • 150-200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 žĺtok
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 lyžica horčice
  • pol lyžice medu
  • 3 vetvičky tymianu
  • 80 g brokolice
  • 70 g zeleru
  • 70 g baby mrkvy
  • olivový olej
  • olej
  • 1 čili paprička
  • zeleninový vývar

Postup:

  1.  Očistené zemiaky nakrájame na plátky. Smotanu na šľahanie mierne ohrejeme, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Pridáme lístky tymianu, tvrdý syr, žĺtok a premiešame.
  2. Formičky v tvare srdca vymastíme a vysypeme strúhankou. Poukladáme do nich plátky zemiakov a každú vrstvu prelejeme ochutenou smotanou. Naplnené formičky dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
  3. Kuracie prsia nakrájame na plátky. Z oleja, medu, zo soli a z mletého čierneho korenia pripravíme marinádu a potrieme ňou plátky mäsa. V panvici na rozpálenom oleji ich opečieme z obidvoch strán domäkka.
  4. Očistený a nakrájaný zeler spolu s ružičkami brokolice a s baby mrkvou vložíme do zeleninového vývaru a uvaríme domäkka. Uvarenú zeleninu scedíme, dáme do misy, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
  5. Čili papričku zbavenú zrniečok nakrájame a ozdobíme ňou uvarenú zeleninu. Zapečené zemiaky podávame s opečenými plátkami mäsa, so zeleninou a so šalátom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zemiakové srdcia s medovým mäsom nie sú len pre zamilovaných
Báječná Žena