Zemiakový šalát s kuriatkami: Raďte sa a zbierajte len jedlé huby!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
J10: Zemiakový šalát s kuriatkami

Potrebujeme:

  • 15 malých šalátových zemiakov
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 1 červená cibuľa (pár koliesok na ozdobu)
  • 3 mladé cibuľky aj s vňaťou
  • 200 ml mäsového vývaru (plus trochu na huby)
  • 3 lyžice červeného octu
  • kryštálový cukor podľa chuti 
  • 200 g kuriatok jedlých
  • morská soľ, mleté čierne korenie
  • lístky majoránu na ozdobenie

Postup:

  1. Umyté zemiaky aj so šupkou uvarte v osolenej vode. Opláchnite studenou vodou, ošúpte, nakrájajte na kolieska a nechajte vychladnúť.
  2. Na rozohriatom oleji opečte olúpanú červenú cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky spolu s väčšími kúskami nakrájanej mladej cibuľky. Premiešajte a opečte do sklovita. Do panvice s cibuľou vlejte vývar, ocot a ochuťte cukrom, soľou a korením. Povarte 1-2 minúty a nalejte na nakrájané zemiaky. Nechajte asi 30 minút postáť.
  3. Huby opláchnite na sitku pod tečúcou vodou, zbavte ich prípadných nečistôt a pokrájajte na menšie kusy. V panvici na rozohriatom oleji ich opečte. Ochuťte pomletým čiernym korením, soľou a podlejte trochou vývaru. Prikryte a duste asi 10 minút do mäkka. Ak sa neodparilo dostatok tekutiny, zlejte ju.
  4. Udusené huby pridajte k zemiakom a zľahka premiešajte. Ozdobte kolieskami červenej cibule, zelenou vňaťou a čerstvým majoránom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zemiakový šalát s kuriatkami: Raďte sa a zbierajte len jedlé huby!
Blanka Nemčeková