Zemiakový šalát s uhorkou a reďkvičkou, ak máte chuť na niečo bezmäsité

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zemiakový šalát s uhorkou a reďkvičkou

Potrebujeme:

  • 700 g zemiakov uvarených v šupke
  • 1 šalátovú uhorku
  • 1 viazaničku reďkvičiek
  • pol lyžice svetlého trstinového cukru
  • 1 lyžicu ryžového octu
  • štvrť lyžičky mletého koriandra
  • hrsť rôznych šalátových listov
  •  soľ, mleté čierne korenie
  •  kozí syr

Na dresing:

  • pol lyžice dijonskej horčice
  • citrónovú šťavu
  • 1 lyžicu tahini (sezamová pasta)
  • 3 lyžice olivového oleja
  •  čerstvú petržlenovú vňať
  •  soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme do šalátovej misy. Uhorku ošúpeme a nastrúhame na plátky. Osolíme a dáme do sita aspoň na pol hodiny, aby odkvapkala prebytočná tekutina. V malej miske zmiešame cukor s ryžovým octom a mletým koriandrom. Pridáme scedenú uhorku a reďkvičky nakrájané na plátky. Zamiešame a odložíme nabok.
  2. Pripravíme dresing. V miske zmiešame horčicu, citrónovú šťavu, pastu tahini, olivový olej, soľ a mleté čierne korenie. V šalátovej mise zmiešame zemiaky s ochutenou uhorkou a reďkvičkami.
  3. Pridáme dresing a umyté a dobre osušené lístky poľného šalátu. Zľahka premiešame. Navrch nasypeme kozí syr nastrúhaný na väčšie hobliny.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zemiakový šalát s uhorkou a reďkvičkou, ak máte chuť na niečo bezmäsité
Mária Abrahámová