Zemiaky s jablkami a pórom: Oživte si obedový stereotyp

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zemiaky s jablkami a pórom

Potrebujeme:

  • 4 jablká
  • 500 g zemiakov
  • 1 pór
  • 1 cibuľa
  • 4 lyžice oleja
  • 50 ml vývaru
  • 125 g smotany na šľahanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok

Postup:

  1. Jablká, očistené zemiaky a cibuľu pokrájame na kocky, pór na kolieska. V horúcom oleji opražíme najskôr cibuľu a pór. Pridáme jablká a zemiaky. Necháme ešte chvíľu pražiť.
  2. Prilejeme vývar, osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Prikryté potom dusíme približne 15 minút. Nakoniec prilejeme smotanu a necháme prejsť varom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Zemiaky s jablkami a pórom: Oživte si obedový stereotyp
Redakcia