Živánska pečienka: Oravská slanina vám ju poriadne prevonia

Chuťmeter:
 
 
J8: Živánska pečienka

Potrebujeme:

  • 6 plátkov bravčovej krkovičky(1,5 kg)
  • plnotučná horčica
  • 6 cibúľ (olúpaných)
  • 5 väčších zemiakov (olúpaných)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 400 g oravskej slaniny v plátkoch
  • soľ, mleté čierne korenie
  • uhorky
  • čalamáda, kapusta, baranie rohy ako príloha

Postup:

  1. Väčší liatinový hrniec vysteľte zvnútra hrubším alobalom. Umyté a osušené mäso naklepte, potrite horčicou a posypte soľou a korením. Olúpané cibule a zemiaky nakrájajte na kolieska a cesnak na tenké plátky.
  2. Na dno hrnca rozložte tretinu plátkov slaniny, dva kusy mäsa, tretinu cesnaku, cibule a zemiakov. Takto vytvorte ešte dve vrstvy. Zakryte pokrievkou a zabaľte hornú časť hrnca do alobalu.
  3. V pahrebe vytvorte priehlbinu tak, aby do nej vošiel takmer celý hrniec. Zahrňte pahrebou a nechajte piecť 1 hodinu 20 minút. Po upečení opatrne vyberte, nechajte približne 15 minúť postáť a podávajte s uhorkami, čalamádou, kapustou alebo baraními rohmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Živánska pečienka: Oravská slanina vám ju poriadne prevonia
Dobré jedlo