Zo zvyškov uvareného mäsa: Zapečené špagety s paradajkami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Zo zvyškov uvareného mäsa: Zapečené špagety so syrom

Potrebujeme:

  • 200 g špagiet
  • 50 g šampiňónov
  • 250 g vareného hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 100 g tvrdého syra
  • 4 paradajky
  • 500 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 50 g masla
  • 2 lyžice oleja
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • petržlenovú vňať na posypanie
  • tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie zapekacej misy

Postup:

  1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a zmiešame s lyžicou oleja.
  2. Na zvyšnom oleji 5 až 7 minút podusíme nakrájané šampiňóny .
  3. K špagetám pridáme nadrobno nasekané varené mäso, podusené šampiňóny a polovičné množstvo nastrúhaného syra. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
  4. Zmes preložíme do pripravenej zapekacej misy. Navrch naukladáme paradajky pokrájané na plátky, posypeme zvyšným syrom a naukladáme kúsky masla. V rúre vyhriatej na 190 °C zapekáme asi 15 minút. Predpečené špagety polejeme žĺtkami rozmiešanými v mlieku a dopekáme ešte asi 35 minút.
  5. Hotové zapečené špagety podávame posypané petržlenovou vňaťou s hlávkovým šalátom alebo s dusenou zeleninou.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zo zvyškov uvareného mäsa: Zapečené špagety s paradajkami