Zobkanie bez výčitiek: Zdravé cibuľové slimáčiky

Chuťmeter:
 
16 porcií
 
Cibuľové slimáčiky

Potrebujeme:

  • 350 g pšeničnej múky
  • 150 g špaldovej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 1 viazanička pažítky
  • 250 g cukety
  • 250 g červenej cibule
  • 30 g čiernych olív (bez kôstky)
  • 20 g masla

Postup:

  1. V mise zmiešame pšeničnú a špaldovú múku. V múke urobíme jamku a rozdrobíme do nej droždie. Pridáme 250 ml vlažného mlieka, olivový olej, cukor a 1 lyžičku soli. Vymiesime hladké cesto. Prikryjeme a na teplom mieste necháme asi 40 minút kysnúť.
  2. Petržlenovú vňať a pažítku najemno posekáme. Cibuľu očistíme a spolu s cuketou pokrájame nadrobno. V hlbšej panvici rozohrejeme maslo. Cibuľu a cuketu opekáme, kým cibuľa nezmäkne. Vmiešame prekrojené olivy a posekané bylinky.
  3. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dôkladne prehnetieme. Rozvaľkáme na tenký obdĺžnik, ktorý natrieme cibuľovou zmesou. Z dlhšej strany opatrne zrolujeme. Roládu pokrájame na 3 cm hrubé kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 30 minút postáť. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút.

K športu v telke: Kysnuté cesnakové rožteky

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zobkanie bez výčitiek: Zdravé cibuľové slimáčiky
Dobré jedlo