Zostalo vám z Veľkej noci? Pripravte údené mäso s pivom

Chuťmeter:
 
8-10 porcií
 
Údené mäso s pivom

Potrebujeme:

  • 2 a pol kg údenej krkovičky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 4 zrnká celého nového korenia
  • 4 zrnká celého čierneho korenia
  • 250 ml čierneho piva

Postup:

  1. Údené mäso opláchneme, vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou tak, aby bolo celé zaliate. Pridáme bobkový list, olúpaný cesnak, zrnká celého čierneho a nového korenia.
  2. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 80 minút. Mäso vyberieme a preložíme do zapekacej misy. Polejeme ho pivom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry pri teplote 170 stupňov Celzia asi na 40 minút.
  3. Počas pečenia mäso často polievame pivovým výpekom. Podávame s opekanými zemiakmi, kašou alebo so zemiakovým šalátom. Obložíme čerstvou zeleninou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Zostalo vám z Veľkej noci? Pripravte údené mäso s pivom
BN